VANSKELIGHETSGRAD

Vi stiller ingen krav til ferdighetsnivå på dette kurset annet enn at du må ha grunnleggende skiteknikk og normal god fysisk form. Dette er et praktisk kurs, og vi går på tur i tre dager med ski og pulk. Kurset er beregnet for deg som vil lære mye og som har lyst til å utforske vinterfriluftsliv. Etter at du har deltatt på dette kurset skal du kunne planlegge enkle overnattingsturer om vinteren på egen hånd.

REISE OPP OG NED

Bil til Røyrvik og Limingen Gjestegård. Tar du tog er ende stasjonen Namsskogan, herifra må du ta tilbringer tjenesten (drosje) som koster 37,-  For mer info om ankomst osv finner du her: Bil og Tog til Børgefjell Nasjonalpark kommune Tog billetter finner du på www.nsb.no Ønsker du at vi henter deg på Steinkjer togstasjon så er dette 2000,- en vei.

KURSPRISEN INKLUDERER

  • Leie av fellesutstyr som telt- og kokeutstyr, pulk og pulkbagger
  • Instruksjon og tur ledelse fra en til to erfarne guider fra Tundra Tours. Dette spørs på hvor stor gruppa er.

KURSPRISEN INKLUDERER IKKE

  • Reise til og fra Namsskogan og Røyrvik med bil, tog eller fly.
  • Turmat (kan kjøpes fra oss på oppmøte.)
  • Personlig utstyr som sovepose, liggeunderlag etc. (kan leies)
  • Fjellski og staver (kan leies)
  • Ski sko (kan leies)
  • Enkeltrom på Limingen Gjestegård, Hytte eller B&B hos Tundra Tours kan evt. bestilles mot tillegg i prisen.

ØVRIG INFORMASJON

Vi må ha minimum 2 deltagere for å gjennomføre kurset, og det vil maksimalt være 10 deltagere. Vi bekrefter at kurset gjennomføres som planlagt så fort vi har minimum antall påmeldte.

Vi sender ut oppdatert informasjon om kurset i god tid før kursstart. Har du spørsmål før den tid, er det bare å ta kontakt med oss.

MAT PÅ TUREN

Du må ha med egen mat for måltider fra torsdag frokost til søndag lunsj. Vi har REAL Turmat (Ekspedisjons mat) og varm sjokolade drikk som kan kjøpes direkte hos oss på vårt Tundra Tours lokaler eller hos eller hos våre partnere på Limingen Gjestegård ved oppmøte.

Våre anbefalinger:

FROKOST

Kjøp ferdigblandet havregrøt (Real turmat-frokost eller andre produsenter som vi har om ønskelig) Evt. lag egen blanding. Pakk frokostene i egne poser og bruk tørrmelk for ekstra smak. Hvis du ikke vil ha grøt lager du en kald variant med frokostblanding, havregryn og tørrmelk. Beregn ca. 100-150 gr. per porsjon, men tilpass dette til eget behov. Kjøp gjerne med en tube syltetøy til å ha på grøten. Det er også lov til å ta med seg vanlig brødmat og pålegg, men tenk på at pålegget lett kan fryse hvis det blir kaldt.

LUNSJMAT

Kjøp inn sjokolade, rosiner, nøtter osv. til å småspise gjennom dagen (kan kjøpes på den lokale Coopen som lager ved vårt hovedkontor i Namsskogan eller på Joker butikken i Røyrvik som ligger rett ved Gjestegården). Kjøp gjerne Real Turmat-suppe som varmt måltid midt på dagen. Rett i Koppen-supper eller andre varianter fungerer også utmerket. Hvis du heller vil ha vanlig brødmat, beregner du for dette.

MIDDAG

Real Turmat – Middag

DRIKKE

Kakao, kaffe, te etc.

ØVRIG MAT

Ta med noe snacks/potetgull etc. spekemat, knekkebrød, kjeks som kan gi deg avveksling.